Aktuelnosti

Wallpaper kolekcija tapeta od Devon&Devona

Aktuelnosti | 06-Mar-2018

Stvorena za dekoraciju, kako kupatila, tako i drugih prostora za boravak, ova elegantna i sveobuhvatna kolekcija je u savršenoj sintezi sa filosofijom brenda.

Biser italijanskog dizajna, kompanija Devon&Devon iz Firence je nedavno u Milanu svečano prezentovala svoju prvu kolekciju tapeta, proizvedenu u saradnji sa najboljim italijanskim dizajnerima.

„Osjećali smo potrebu da kompletiramo našu ponudu sa kolekcijom tapeta koji nam dozvoljavaju da unaprijedimo dekorativne mogućnosti privatnih i rezidencijalnih projekata i hotela“, objašnjava izvršni direktor Đani Tanini, „Stoga, odlučili smo da kroz saradnju sa talentovanim dizajnerima pokrerenemo potpuno nov kreativni proces, a ova kolekcija je rezutat tog procesa“. 

Cijeli koncept je u potpunosti smješten u Italji – od ideje, preko dizajna do same produkcije. Wallpaper kolekcija se savršeno uklapa u različite kontekste u enterijeru, od klasičnih do savremeno-eksventrčnih ambijenata. Obuhvata 32 teme – od geomterijskih motiva, trodeminezionalnih i optičkih efekata, preko motiva inspirasnih Art Deco stilom, do orjentalnih arabeska šara, raznobojnih biljne i životinjskih motiva. Svaka tema je dostupna u više različitih boja i tekstura, tako da kolekcija broji čak 126 različitih vrsta dizajna.

O dizajnerima

Frančeska Greko

Frančeska Greko je slikarka i ilustratorka koja je nakon završenih studija umjetnosti i književnosti radila i sa italijanskim i stranim izdavačima. Njene knjige su čitane u mnogim državama, od SAD-a do Kine, a njen umjetnički portfolio se sastoji od slika, skulptura, drvenih igara i dizajna tkanina i keramike.

Vito Nesta

Vito Nesta je diplomirao na prestižnom Fakultetu za dizajn enterijera u Firenci. Dizajner, režiser i dekorater, Vito je, prema sopstvenim riječima, morivisan ogromnom radoznalošću i željom za upoznavanjem drugih kultura. Njegov rad kao dizajnera je inspirasan grafičkim dizajnom, arhitekturom, fotografijom i slikarstvom.

Tehničke karakteristike

Ova kolekcije osim nenadmašne estetske privlačnosti predstavlja i proizvod vrhunskog kvaliteta, kako za korisnika, tako i za okolinu. Izuzetno trajan i lak za održavanje dozvoljava pranje, ne skuplja se i otporan je na zapaljenje. Osim toga, prilikom postavljanja ne gubi oblik i ne guli se. Sama tehnologija izrade koristi najsavremenije mašine za rezanje, kako bi se osigurali savršeni vertikalni rezovi za savršenu preciznost. Mastio bazirano na vodi nije zapaljivo, nema miris i ne sadrži kancerogene materije poput nikla.

Pogledajte fotogaleriju ispod.