Aktuelnosti

Tarkett - DESSO Human Fascination II: Snaga izvora

Aktuelnosti | 31-Aug-2020


Kompanija Tarkett vjeruje u princip kružne ekonomije - ne koriste više nego što je potrebno i vraćaju nazad ono što su uzeli. Inspiracija se može pronaći u spokojnom procesu preporoda i obnove. Baš kao što cvijeće procvjeta svakog proljeća i kapi kiše kruže od planina do rijeka, okeana i ponovo do oblaka i planina, tako i naše tekstilne ploče svaki put iznova oživljavaju.


Futurity i Marvel tekstilne ploče postavljaju sirovine i organske oblike iz prirode na pijedestal. Slučajni dezeni nastali reciklažom objedinjavaju mekane teksture sa utiskom ručno izrađenih predmeta. Inspirisani prirodnim spokojnim procesima preporoda i obnove, DESSO tekstilne ploče su stvorene tako da svaki put iznova oživaljavaju.

Kao dio Tarkettove privrženosti principu „Cradle to Cradle“®, i Futurity i Marvel su kolekcije koje su dobile Srebrni sertifikat Cradle to Cradle®. Asortiman Human Fascination sadrži Tarkettovu EcoBase poleđinu 100% podložnu reciklaži, koja u prosjeku sadrži 80% recikliranog krečnjaka iz lokalne industrije vode za piće. Pored toga, oba asortimana sadrže 100% ECONYL®, regenerisanu najlonsku pređu, izrađenu od materijala dobijenih iz otpada, poput ribarskih mreža i pređe za tepihe iz njihovog centra za reciklažu tepiha.

Futurity 

Reciklirajte, obnovite, i ponovo zavolite: kolekcija tekstilnih ploča DESSO Futurity je inspirisana zemljom i njenim dragocjenim resursima. Nepravilna estetska tekstura - sirova i neoštećena – pruža autentične, statement podove. Paleta boja od 4 nijanse - koja se sastoji od dvije svijetlije osnove sa tamnijim paternomi dvije tamnije osnove sa svijetlijim paternom, odražava surove, nepolirane i nepredvidive karakteristike ove nove vrste prirode. Gruba tekstura savršeno odgovara urbanom i modernom enterijeru.  

Marvel 

Kolekcija tekstilnih ploča DESSO Marvel uspostavlja kontakt sa mekom stranom prirode i pejzažima Zemlje. Baš kao i priroda, ni jedna ploča Desso Marvel nije ista. Kombinujte neutralne ploče sa istaknutim suptilnim bojama kako biste stvorili enterijere u kojima se osjećate kao kod kuće. 

Dostupno je u 13 dezena.

Futurity i Marvel tekstilne ploče dostupne su za poručivanje u našim maloprodajnim objektima.

Posjetite nas i dozvolite nam da vam otkrijemo unutrašnju ljepotu.

 

Izvor: Tarkett Srbija