Aktuelnosti

Wall & Deco - tepete ili umjetnost ?

Aktuelnosti | 08-Aug-2019

Najbolje što možete dobiti u vezi sa tapetama danas! Ovo nije samo pokrivanje zidova, ovo je umjetnost!

Brend je pokrenuo italijanski fotograf Kristijan Benini, koji je isprva izrađivao izvanredne pozadine za svoje setove, da bi one ubrzo potom zapale za oko dizajnerima i arhitektama. Fotografske tapete su ovaj brend proslavile na internacionalnom nivou. Vremenom je njegov program proširen za dva inovativna sistema: OUT SISTEM, sistem za pokrivanje spoljnjih zidova i fasada i WET SISTEM, sistem za pokrivanje zidova u vlažnim prostorima, kao što su kupatila i tuš-kabine.
Pomjeranje granica kreativnosti, realnost fotografija koje se nalaze na tapetama, kao i njihova tehnička izvedba, ono je čime ovaj brend prednjači u svojoj branši.U OKVIRU WALL&DECO BRENDA POSTOJE ČETIRI TIPA KOLEKCIJA TAPETA:

1. CONTEMPORARY kolekcija — vinil tapete za upotrebu u unutrašnjem prostoru;

2. OUT sistemi — za spoljašnje zidove, kao što su na primjer fasade. Proizvode se u rolni širine 94cm, a visina se određuje prema potrebi klijenta;
3. WET sistemi  za vlažne prostore, kao što su npr. wellness, bazeni, tuš-kabine, kupatila, kuhinje. Proizvode se u rolni širine 94 cm, a visina zavisi od potreba klijenta.
WET SISTEM je razvijen tako da se instalira u zatvorenim vlažnim okruženjima sa temperaturama od + 10° do + 35°, na zidovima koji su povremeno u kontaktu s
vodom ili na zidovima koji su u kontaktu sa vodom visokih frekvencija;
4. ESSENTIAL kolekcija — Proizvodi se u rolni širine 70 cm, dužine 10 m.


Wall&Deco su luksuzne tapete koje se prodaju po metru kvadratnom. Svaki motiv iz tehničkog kataloga može biti proizveden u vinil, kao i u WET i OUT sistemu, ali je neophodno naglasiti za koji prostor će se tapeta koristiti. Osim stadardnih dimenzija koje se nalaze u katalogu, moguće je naručiti tapete i prema tačnoj dimenziji zida.
Tapete se mogu postavljati na zid, staklo, drvo, namještaj, fasade, metal. Nijesu preporučljive za korišćenje na podu. Veliki izbor kolekcije Wall&Deco tapeta možete naći na njihovom oficijelnom sajtu, kao i u našim salonima u Podgorici i Radanovićima.

Tagovi
Časopis
Povezano