Kompanija Entext

Mi stvaramo ljepši životni ambijent

Naša osnovna djelatnost je veleprodaja i maloprodaja proizvoda za opremanje i uređenje enterijera i eksterijera. U ponudi imamo više hiljada artikala od svjetski priznatih brendova čiji smo i zastupnici za Crnu Goru.

01

Misija i vizija

MISIJA

Misija ENTEXT-a jeste da učestvuje i pomaže u stvaranju lijepog životnog ambijenta, da obezbjeđivanjem kvalitnih proizvoda, ali i dobrom postprodajnom uslugom doprinosi podizanju životnog standarda u Crnoj Gori. Ali i još nešto veće i važnije je naša misija: da saznanja i iskustva koja imamo, dijelimo sa drugima; da edukujemo, savjetujemo i usmjeravamo naše saradnike i klijente, kao i tržište u cjelini.

VIZIJA

Naša vizija je da budemo sinonim za kompaniju koja posluje u dosluhu s vremenom koje dolazi, koja stalno postavlja više standarde kako u oblasti poslovanja, trgovine i investicija, tako i u oblasti kvaliteta života i koja, ne samo da uvodi nove navike i trendove, nego ih predviđa i kreira.

02

Istorijat

U sklopu firme, vremenom su se razvijale i poslovale raznolike maloprodajne jedinice – od kioska, preko butika odjeće Underground, prvog specijalizovanog butika sportske opreme Fila, prodavnice bijele tehnike Tehnomarket, salona keramike Espana, do agencije za nekretnine As.

2001. godine, sa partnerima iz Beograda, otvara se salon keramike Espana, na Bulevaru revolucije u Beogradu. 2003. godine, takođe u Beogradu, otvara se još jedan salon Espana, na Miljkovcu. Iste 2003. godine, otvoren je i salon keramike ESPANA u Bijelom Polju.

Prikaži više

Na dugačkom putu traženja, ono gdje smo prepoznali našu šansu, nedvosmisleno je bila keramika i kupatilska oprema. U tadašnjim, veoma teškim uslovima za međunarodnu trgovinu, Espana je tržištu ponudila potpuno nove, različite i za to vrijeme izuzetno savremene proizvode. U modernom salonu, jedinom te vrste u Crnoj Gori, a na mjestu današnjeg šoping mola Delta City, mogle su se kupiti prve hidromasažne kade, španska keramika, mozaici i kupatilski namještaj. Brendovi su bili isključivo španski, pa otuda i naziv.

Otvaranjem granica i stvaranjem povoljnijih uslova za poslovanje sa inostranstvom, naši vidici su se širili, a ambicije rasle. Potpisivanjem ugovora o distribuciji, ali prije svega izuzetno jako partnerstvo sa Henkelom (2003), a ubrzo zatim Geberitom (2004) i Hansgrohe-om (2005), odredilo je put po kojem i danas koračamo - krenuli smo da razvijamo veleprodaju. Model distribucije koji smo primijenili bio je potpuno nov i jedinstven tada u Crnoj Gori i već u prvoj godini dao zavidan rezultat.

Kako smo od samog osnivanja težili kvalitetu i trudili se da budemo bolji i drugačiji, tako su i naša nova partnestva sklapana isključivo sa najboljima. Stvaranje prijatnog životnog ambijenta usvojili smo kao našu misiju i u Crnu Goru doveli svjetski poznate brendove u opremanju kupatila: Grupaciju Florim, Villeroy&Boch, Jacuzzi, Gessi, Duravit, Bisazza, Catalano) i mnoge druge.

Od 2007. godine, kada smo donijeli odluku da iz svijeta kupatila zakoračimo u svijet enterijera i eksterijera, našu ponudu dopunjavama brendovima Tarkett, Listone Giordano, Lip Bled, Dierre, Jelovica, Tikkurila.

2010. i 2012. vlasnička struktura se mijenja, odlaskom dvojice partnera, koji svoje poslovne uspjehe nastavljaju uspješno da nižu u novim biznisima.
Pepoznati više kao Espana, a manje kao Good commerce, 2012. godine, sprovodimo ribrending firme i na naša vrata stavljamo novo ime - ENTEXT.

03

Usluge

Mi smo tim profesionalaca u oblasti arhitekture i uređenja prostora i preko dvadeset godina, naša osnovna misija je stvaranje ljepšeg i funkcionalnijeg životnog ambijenta. Kroz njegovanje vrijednosti vrhunskog dizajna, estetike i kvaliteta, usmjereni smo da našim klijentima ponudimo brojne usluge koje obuhvataju:

Prikaži više
  1. Ponudu od preko 200 najboljih svjetskih proizvođača u oblasti uređenja prostora;
  2. Besplatne konsultacije i profesionalno projektovanje prostora - idejno rješenje i izvođački projekat sa 3D i grafičkim prikazima;
  3. Besplatnu isporuku proizvoda u roku od 48h na teritoriji Crne Gore;
  4. Savremeni izložbeni prostor od preko 1200 metara kvadratnih, od sada i na dvije lokacije (Podgorica i Radanovići);
  5. Stručni tim koji, između ostalog, čine arhikitekte, dizajneri enterijera i savjetnici u prodaji, uvijek dostupan za sve savjete, informacije;
  6. Logistički centar na preko 40000 metara kvadratnih, sa sopstvenim vozilima i špedicijom;
  7. Saradnju i povezanost sa najboljim izvođačkim kompanijama i pojedincima u zemlji.