Aktuelnosti

Keramika: pet kombinacija za svako kupatilo

Aktuelnosti | 14-Mar-2018

Niste sigurni koje materijale da odaberete za kupatilo? Vaš cilj je da stvorite udoban i funkcionalan prostor, a pažljivo odabrane pločice vam omogućavaju da maksimalno izrazite vašu ličnost i stil.

Za vas smo odabrali pet kombinacija našeg brenda Pamesa u kojima možete pronaći insipiraciju i mogućnosti.

#1 Bijela + drvo

pamesa2

Ovu kombinaciju najbolje može opisati izreka „manje je više“. U pitanju je minimalistička kombinacija neutralne boje bijelih pločica formata 40*120cm i toplih, prirodnih tonova sa reljefnim motivima. Ovaj izbor odiše dinamikom i pokretom, dajući kupatilu prijatnost i šarm koje zaslužuje.
Na slici: Vannes, Volterra Moon, Eastern Wood

#2 Kamen + mermer

pamesa3

Fini materijali i izrazito kontrastna kombinacija crne i bijele naglašava eleganciju i prestiž ovog kupatila. Crne pločice kvadratnog formata 60*60 komuniciraju vanvremenski klasični izgled plavog kamena i u kombinaciji sa prekrasnim bijelim mermerom stvaraju stil koji nikad ne može biti demode.
Na slici: Cr Belgio i Luni

#3 Voštane boje + cement

pamesa4

Pločice iz kolekcije Es Evora (dimenzija 30*60 cm) su odličan izbor za moderno kupatilo. Sjajno se slažu sa markantnim voštanim efektima pločica Art Cezzane kvadratnog formata (22*22 cm) i zajedno daju kupatilu jaku unikatnu notu. Ukoliko želite kupatilo sa karakterom, onda definitivno možete razmišljati u ovom pravcu.
Na slici: Es Evora, Art Cezzane

#4 Bijela + cigla

pamesa5

Zašto ne koristiti pločice koje dijele kupatilo na dva prostora? Pločice sa izgledom cigle odišu originalnošću i nepravilnostima prave cigle i razbijaju montonost zodova. Ova keramika dimenzija 7*28cm čini prelijep kontrast u odnosnu na pamučno bijele Cotton pločice većeg formata.
Na slici: Brickwall, Cotton

#5 Tapete + drvo

pamesa6

Ukoliko ste slabi na tapete, ali tražite trajnije i otoprnije materijale, onda je kolekcija Royals za vas. Ove pločice sa sitnim teksturama evociraju duh prošlih vremena  i mogu postati centralni element vašeg kupatila. Imitacija drveta na podu se odlično nadopunjuje sa svjetlijim zidovima u ovom kupatilu, nudeći savršeni kontrast. 
Na slici: Royals, Noble Snow, Royals Dark

Povezano