Aktuelnosti

Hidromasaža - luksuz ili poslovna investicija?

Aktuelnosti | 14-Mar-2018

S obzirom da je naša zemlja turistička zona, mnogi se pitaju na koji način da uvećaju vrijednost svojih nekretnina i zarade više. Jedan od načina može biti investicija u Jacuzzi hidromasažni program.

Sam pojam „jacuzzi“ je najčešće upisivana riječ u pretragama na internetu od strane ljudi koje traže smještaj, pa se zbog toga pojavio sve veći interes vlasnika nekretnina za ove proizvode. „Jacuzzi“ je prva asocijacija na riječ „wellness“, te je visoko rangiran uz ostale riječi poput: odmor, vikend, apartmani, hoteli, relaksacija, luksuz. Dakle, vlasnici nekretnina bez problema mogu produžiti sezonu za 30-60 dana, podići cijenu nekretnina u samoj sezoni, te cijelu investiciju vratiti kroz dvije godine.

Sinonim za industiju

Jacuzzi je postao lider u proizvodnji hidromasažnih kada još od kada je jedan od braće Jacuzzi, prije više od 40 godina, izmislio prvu hidromasažnu kadu, stvarajući na taj način potpuno nov instrument uživanja. Korporacija je prethodnih godina napravila veliki zaokret u poslovanju, pa je sve veći fokus postavila na opremanje hotela, wellness centara i objekata za iznajmljivanje. Tačnije, najvažniji dio asortimana danas čine multifunkcionalne saune i hidromasažni bazeni koji sami griju i filtriraju vodu. Kroz godine, pojam „jacuzzi“ je postao generičko ime i sinonim za sve vrste hidromasažnih proizvoda, baš poput Lada Nive koju ponekad nazovemo džipom, a ne terencem. Jacuzzi je američka multinacionalna korporacija s jednom od fabrika u Italiji, a svi proizvodi se od početka do kraja proizvode u spomenutim državama.

Hidroterapija

Razlikuju se dva osnovna hidromasažna sistema: hidro i hidro-aero masaža. Najkompletnija masažna varijanta je hidro-aero masaža sa dodatnim leđnim mlaznicama sa obje strane. Vodena masaža ciljano dubinski tretira dio na tijelu gdje je uperen mlaz vode. Za razliku od hidro, aero masaža tretira cijelo tijelo. Blagodeti koje nosi hidroterapija su brojne - kako fizičke, tako i psihičke. Savremeni način života, svakodnevne obaveze, kao i stres, postavili su pred nas prioritetni cilj, a to je očuvanje psiho-fizičkog zdravlja.

Lista korisnih efekeata korišćenja hidromasaže je dugačka:
•    u fizioterapiji ubrzava oporavak od potreba;
•    širi krvne ćelije i pospješuje cirkulaciju;
•    opušta napete mišiće, smanjuje stres i otklanja anksioznost;
•    uklanja bolove izazvane artritisom;
•    smanjuje nivo šećera u krvi čak do 13%;
•    oslobađa vas tenzije i čini da imate bolji san;
•    stimuliše oslobađanje endorfina i stvara osećaj zadovoljstva.

Kada govorimo o razlici između običnih i hidromasažnih bazena, obični bazeni uglavnom služe u svrhu sticanja bolje fizičke pripreme i razvoja mišićne mase, dok hidromasažni Jacuzzi bazeni služe za opuštanje tijela, istinski kvalitetnu masažu i poboljšanje cirkulacije. Temperatura vode Jacuzzi bazena je otprilike 37 steoebug Celzijusovih, te je ona daleko toplija od bazenske vode, čija temperatura je u prosjeku 28 stepeni Celzijusovih, ukoliko bazen ima ugrađeno grijanje. Oba tipa bazena mogu biti instalirana unutar doma ili na otvorenom prostoru. Osnovna prednost hidromasažnih Jacuzzi bazena je što oni osim u vrtu ili dvorištu, mogu biti instalirani i na gotovo svim teresama zbog veoma malog opterećenja na podlogu. Takođe, mogu se ugraditi na gotovo sve vrste brodova. 

Prednosti

Osim što hidromasažni Jacuzzi bazeni ne zahtijevaju gotovo nikakve građevinske radove, ostale prednosti su:
•    puno lakše održavanje i manji troškovi;
•    daleko manji utrošci električne energije, vode i sredstava za tretiranje vode;
•    puno dostupnih varijanti dimenzija, oblika, boja, opreme, obloga;
•    mogu biti ugradni ili samostojeći s nekom od fabričkih obloga;
•    mali i lagan termoizolacijski poklopac s kopčama koji smanjuje gubitke energije, nastanak algi i bakterija;
•    duže i lakše uživanje tijekom cijele godine, a ne samo sezonski.

Ukoliko želite da posjedujete Jacuzzi hidromasažnu kadu ili bazen, proizvode možete videti i kupiti u Entekstovom izložbenom salonu u Podgorici, ekskluzivnom distributeru za Crnu Goru, gdje se možete posavjetovati sa stručnim timom i dobiti sve potrebne informacije. 

Tagovi
Aktuelnosti
Povezano